Associació Asperger del Camp de Tarragona

 • Augmenta la mida de la font
 • Mida de la font per defecte
 • Disminueix la mida de la font

Què és l'esplai?
 • L’esplai ASPERCAMP és un projecte de lleure educatiu de l’Associació Asperger del Camp deTarragona adreçat a infants i adolescents amb la Síndrome d’Asperger i altres Trastorns del’Espectre Autista d’alt funcionament.
 • A l’esplai, infants i adolescents disposen d’un temps i un espai de trobada on a través d’activitats, jocs i sortides poden fer noves amistats i enfortir aquelles habilitats socials i de joc que elspermetran un millor desenvolupament en el seu dia a dia.
 • Les monitores i els monitors són un referent educatiu i un important punt de suport per als infants i adolescents degut a la seva proximitat en el curs del seu desenvolupament.
Quins objectius es planteja?

A l’esplai es treballen dos tipus d’objectius diferents: generals i específics.

 • A nivell general es pretén que infants i adolescents millorin les seves habilitats socials i comunicatives, adquireixin habilitats de joc, augmentin la seva tolerància a la frustració així com adquireixen habilitats de resolució de conflictes.
 • Els objectius específics són els petits passos que permeten assolir els objectius generals. Aquests, s’estableixen de forma concreta per cada grup d’edat, en funció de les seves característiques i necessitats.
Quina metodologia es segueix?

A cada sessió d’esplai es fa una estona de conversa, una d’activitat i una estona una mica més lliure.

 • Durant l’estona de conversa es potencien les habilitats comunicatives dels participants. Es treballa que siguin capaços d’explicar de manera estructurada una experiència, de mostrarinterès vers les experiències i assoliments dels altres, d’elogiar i aconsellar als companys així com d’expressar els sentiments. També es treballa la comunicació no verbal i s’intenta reduir l’ús demonòlegs sobre els interessos restringits en les converses.
 • A través de l’estona de joc els infants i joves adquireixen eines i recursos per a jugar amb els seus iguals a l’esbarjo de l’escola o al parc. Els jocs i les activitats que es proposen s’expliquen demanera clara i senzilla, tot remarcant quin és l’objectiu del joc i passant una bona estona. Enaquestes estones també es realitzen tallers per tal de millorar la motricitat fina i altres activitats que resultin adequades pel grup.
 • Les habilitats socials i la resolució de conflictes de manera apropiada són presents en tota lajornada d’esplai, ja que s’utilitzen les situacions que sorgeixen de manera espontània per tal detreballar-les. Les excursions també permeten treballar habilitats de negociació, així com latolerància a la frustració.
...i quan comencem?

Octubre de 2011

 

Calendari

Gener 2018
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Properes activitats

Sense esdeveniments

Cerca

Àrea privada

logo_asper